VIDEO / Požar kod Trogira pod nadzorom: “Cijelu noć vatrogasci će dežurati”

Vijesti 18. srp 202419:45 > 22:49 0 komentara
Požar kod Trogira
Dalmacija Danas

Požar u blizini hotela Medena kod Trogira u četvrtak navečer stavljen je pod nadzor, a zahvaljujući vatrogascima od vatrene je stihije spašeno obližnje apartmansko naselje i nije bilo evakuacije turista, doznaje se od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića.

“Vatra se bila približila kućama te obližnjem apartmanskom naselju, ali brzom intervencijom vatrogasaca na vrijeme je spriječeno napredovanje vatre prema tom naselju i izbjegnuta je katastrofa”, rekao je Hini Tucaković koji se nalazi na požarištu.

Naveo je kako je u gašenju požara sudjelovalo 125 vatrogasca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

“Cijelu noć vatrogasci će dežurati na požarištu i sanirati ga, a pošto povremeno puše vjetar na nekim mjestima vatra se obnavlja te vatrogasci ulaze u požarište i gase tu vatru, kazao je Tucaković. Dodao je kako nitko od vatrogasca nije ozlijeđen.

Na požarište s njim su i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Oglasila se policija

“Večeras oko 19 sati izbio je požar na trogirskom području, u blizini hotela Medena, te je trenutno požarište između navedenog hotela i kampa u Seget Vranjici gdje gori borova šuma. U Seget Vranjici zatvorena je za promet Cesta Hrvatskih mučenika do spajanja s državnom cestom D8.

Na terenu je uz vatrogasce angažiran veći broj policijskih službenika radi reguliranja prometa i praćenja stanja na požarištu. Nadalje, aktivno je uključena posada broda Postaje pomorske policije radi osiguranja nesmetanog rada kanadera”, navela je policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!