VIDEO / Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Tuča pogodila Čiovo, bujice na cesti napravile kaos

Vijesti 03. lip 202414:34 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL/DHMZ/ilustracija

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da će Hrvatsku u ponedjeljak zahvatiti nevrijeme s jakim lokalnim pljuskovima praćene grmljavinom.

Na snazi je žuti Meteoalarm za gotovo cijelu zemlju, a narančasti Meteoalarm uključen je za osječku regiju.

“Moguće je grmljavinsko nevrijeme s tučom i prolazno jakim vjetrom. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ/screenshot

Nevrijeme već zahvatilo neke dijelove

Nevrijeme je već zahvatilo dijelove Dalmacije. Kako javlja Dalmacija Danas, radarska snimka oborina ukazuje na razvoj grmljavinskih oblaka koji su iza 12 sati zahvatilo šibenski akvatorij, ali i područje koje se prostore od Šolte prema Kaštelima i dalje prema Dalmatinskoj zagori.

Jako nevrijeme je oko 12:30 pogodilo dijelove Čiova, a bilo je i tuče. Nakon toga nevrijeme je zahvatilo i Šoltu, navodi Dalmacija Danas.

U Vodicama je u samo pola sata palo 25 litara kiše po metru kvadratnome što je izazvalo prolazne bujice. Jedan kamion je zapeo ispod tamošnjeg podvožnjaka.

Kako je prognozirala naša meteorologinja Tea Blažević, očekuje se da će se prema večeri vrijeme postupno smirivati, oborina će prestati. Posve stabilno neće biti niti tijekom utorka, lokalno može biti kiše i pljuskova većinom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U srijedu sunčanije, kiša i pljuskovi bit će rjeđa pojava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!