VIDEO / Reakcije na Thompsonov koncert u Imotskom: “Tko ne shvaća da su ustaše naša najveća sramota, zao je”

Vijesti 07. kol 202415:59 11 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Prije koncerta na stadionu Gospin Dolac u Imotskom, koji je okupio oko 25.000 ljudi, okupila se masa obožavatelja Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića. Bilo je i dignutih ruku u znak nacističkog pozdrava, a mahom se radi o mladim ljudima. Mnoge snimke su prijavljene i uklonjene s TikToka zbog izricanja fašističkog pozdrava.

Podsjetimo, u utorak se održao koncert na stadionu Gospin dolac koji je okupio 25.000 ljudi. Imotski stadion ugostio je na velikom koncertu Thompsona, Bulića i Zečića.

Bilo je tu i dignutih ruku u znak nacističkog pozdrava, a mahom se radi o mladim ljudima od 20-ak godina. Mnoge sramotne snimke su prijavljene i uklonjene su s TikToka.

Ustašku pjesmu Jure Francetića i Rafaela Bobana, “Evo zore, evo dana” je uglas pjevalo tisuće ljudi na trgu u Imotskom, prikazuju snimke koje kruže društvenim mrežama.

“Ustaše su naša najveća sramota”

“Volit’ našu Hrvatsku ne znači bit i ustaša. Mi moramo bit drugačiji od Srbije koja želi baštiniti četništvo. Mi smo Hrvati, ustaše su naša najveća sramota. ‘Ko to ne shvaća, glup je i zao i sramoti nas” – napisao je jedan mladić.

“Zna li ovaj koji je ovo snimio da može i on odgovarat jer je proustaški materijal stavio na internet i dao ga dostupnim tisućama ljudi” – upozorio je drugi, a prenio 24sata.

Okupljeni su stigli u HOS-ovim majicama, uz baklje i zastave s prvim bijelim poljem. Uz to, netko je spomenik pjesnika Tina Ujevića zagrnuo zastavom HOS-a i stavio mu šešir.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare