VIDEO / Splitski HDZ pokrenuo akciju čišćenja otpada “Pomozimo Puljku”

Vijesti 30. kol 202413:20 0 komentara
VIDEO / Splitski HDZ pokrenuo akciju čišćenja otpada "Pomozimo Puljku"
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski HDZ je pokrenu akciju čišćenja otpada po gradskim kotarevima pod nazivom "Pomozimo Puljku, očistimo grad", izjavio je u petak predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta pozvavši sve političke stranke u Splitu da se priključe toj akciji.

“Otpad je razbacan po svim dijelovima grada, a za takvo stanje odgovorni su gradonačelnik Ivica Puljak i direktor gradske komunalne tvrtke Čistoća Ivica Karoglan. Zato smo odlučili pokrenuti akciju pod nazivom ‘Pomozimo Puljku, očistimo grad’, a očekujemo da nam se priključe sve političke stranke u Splitu”, rekao je Šuta na konferenciji za novinare.

Konferencija je održana na otvorenom u prostoru reciklažnog dvorišta u gradskoj četvrti Pujanke, gdje je kamionom dovezen otpad koji su prikupili HDZ-ovci.

Zaposleno 50 radnika

Šuta je ustvrdio da se nikada u povijesti Splita nije dogodilo da se odloženi otpad ne odvozi i po desetak dana, što znači da sustav odvoženja otpada ne funkcionira, a Puljak ne zna upravljati gradom.

U splitskoj Čistoći je zaposleno 50 radnika otkako je Puljak izabran za gradonačelnik, a Karoglan imenovan njezinim direktorom, što znači da se nagomilava administracija.

“Čistoća je u alarmantnom stanju, povećava se cijena usluga odvoza otpada, koja na terenu ne funkcionira,” kaže Šuta.

Također je ustvrdio kako akcijom prikupljanja otpada splitski HDZ nije započeo kampanju za lokalne izbore iduće godine, već im je samo cilj da očiste Split od otpada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!