VIDEO / Veliko nevrijeme pogodilo dio Hrvatske: Automobili zapeli u vodi, a letjeli su i krovovi

Vijesti 28. svi 202417:04 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Grmljavinsko nevrijeme protutnjalo je sjeverom Hrvatske. Pljusak je oprao Zagreb, dok je u dijelovima grada Karlovca počela padati tuča.

Velike količine oborina u malo vremena prouzročile su bujice na brojnim prometnicama na području Karlovca, poplavljen je podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj, piše KAportal.

Gradom se čuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zapeli u vodi, tuča je padala u više dijelova grada, no zasad nema informacija o šteti. Na neboderu na Rakovcu vjetar odnio dio krova koji je još u izradi.

Karlovački vatrogasci primili 20-ak poziva za intervencije, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić.

“Obilni pljuskovi s grmljavinom, ponegdje praćeni tučom zahvatili su Karlovac, ovisno o području, od 15.30 do 16 sati, u samo nekoliko minuta pale su ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave. Sve dežurne službe su na terenu, u stalnoj komunikaciji su članovi Stožera civilne zaštite i koordiniraju aktivnosti. Po trenutnim podacima, vatrogasci su primili 20-ak poziva, za intervencije zbog poplava u prostorima, srušenim stablima, te zaglavljenim vratima”, napisao je Mandić na Facebooku.

Prolom oblaka i u Zagorju

Veliko nevrijeme pogodilo je i Zagorje. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gdje je cijela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje international.

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegdje i tučom te vjetrom protutnjalo je poslijepodne širom karlovačkom regijom. Na nekim područjima poput Krnjaka zabilježena je tuča, a negdje i jak vjetar.

Prometnice su mokre i skliske, a već je zabilježena i prometna nesreća kod Oroslavja između osobnog i policijskog vozila.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme, što znači da je ovo vrijeme potencijalno opasno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!