Više od 2.000 djece sudjelovat će na Državnoj završnici Plama Sportskih igara mladih u Rijeci

Vijesti 23. srp 202413:38 0 komentara

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca i mladi iz cijele Hrvatske bore se se za titulu državnih prvaka u 10 sportskih disciplina, najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Natjecanja su započela s jednom od najpopularnijih sportskih disciplina Igara – graničarom, a ekipa Cekači iz Koprivnice novi su državni prvaci u kategoriji 2015. godište i mlađi. Cekači su uz glasnu podršku publike u finalu savladali ekipu Zrinjevac iz Osijeka rezultatom 2:0 u setovima i zasluženo osvojili zlatne medalje. Na čelu s  voditeljicama Vesnicom Mlinarić i Adrijanom Hatadi ekipa u sastavu Teha Bodalec, Florijan Digula, Adrian Ivačić, Mia Marić, Gabriel Matošić, Maja Pezović, Dominik Sambol, Erik Sambol, Borna Skvaža i Helena Vukina popela se na pobjedničko postolje. Cekače sada čeka još jedan izazov, a to je Međunarodna završnica krajem kolovoza u Splitu.

Plazma sportske igre mladih

Graničar će se u zaista jakoj konkurenciji zaigrati i u drugoj smjeni za godište 2013. i mlađi. Natjecanja u graničaru i atletici održavaju se u sklopu Telemach Dana sporta koji je ove godine održan u 29 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a  natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu Uz graničar djeca su trčala utrku na 60 metara, a najbrži su bili Sara Žarak iz Gospića i Tom Kotenko iz Siska.

Na terenima u Ičićima odigran je turnir u odbojci na pijesku. Između 24 ekipe odbojkašica i odbojkaša 2009. godište i mlađi slavile su ekipe Toki Šoki iz Splita i ekipa Noćni jahači iz Rijeke.

Plazma sportske igre mladih

Dok su na stolnom tenisu Državni pobjednici u svojim kategorijama Sara Rivetti, Grgur Pustinjac, Klara Končar, Marko Pajić, Zara Kolak i Franko Mesić.

Ekipe i pojedinci plasirali su se na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza.

Natjecanja u Rijeci se nastavljaju MIS turnirom u odbojci, Kinder Joy turnirom u uličnoj košarci, PBZ cup-u u šahu, HEP turniru u rukometu, PAKET24 cup u tenisu tenisu, Tommy turniru u malom nogometu do 12 godina i velikim Coca-Cola Cup-om, najvećim malonogometnim turnirom u Europi. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Sudionici su u Rijeku doputovali HŽ putničkim prijevozom koji je partner putovanja djece.

Plazma sportske igre mladih

Državna završnica traje do kraja srpnja, a Rijeka će ugostiti više od 2.000 sudionika Plazma Sportskih igara mladih te biti sportski grad pun druženja i veselja.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama je sudjelovalo više od 110.000 djece i mladih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!