Vlada izrazila sućut obiteljima poginulih pomoraca na trajektu Lastovo

Vijesti 12. kol 202414:57 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Iz Vlade RH u ponedjeljak su izrazili sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u brz oporavak ozlijeđenog člana posade u teškoj nesreći na trajektu "Lastovo" u Malom Lošinju u kojoj su poginula tri pomorca.

“U povodu strašne nesreće na trajektu Jadrolinija izražavamo sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u brz oporavak ozlijeđenog člana posade”, stoji u objavi Vlade na platformi x.

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju, kada je u nedjelju oko 15 sati na pomorce pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri pomorca, a jedan je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu i sada je stabilno. Poginuli su vođa stroja i dvojica kormilara, dvojica pomoraca su iz predjela Splita, a jedan iz Zadra.

Na svim brodovima Jadrolinije su, nakon teške nesreće zastave spuštene na pola koplja, a na upravnoj zgradi Jadrolinije u Rijeci izvješena je crna zastava žalosti.

Očevidom na mjestu nesreće rukovodio je zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke, a uz policiju, na mjesto nesreće izašli su i djelatnici nadležne Lučke kapetanije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koji provode istragu o uzrocima nesreće te djelatnici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!