Vozaču koji se pijan zaletio na peteročlanu obitelj određen istražni zatvor

Crna kronika 19. kol 202416:41 0 komentara
Vozaču koji je pijan pogazio peteročlanu obitelj određen istražni zatvor
Ilustracija / Zvonimir Barisin/PIXSELL

Osumnjičenom 29-godišnjem muškarcu, koji je u subotu navečer pijan pokosio peteročlanu obitelj na otoku Viru, u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je zadarski sudac istrage Hrvoje Visković.

U 30 dana, koliko je osumnjičeni u istražnom zatvoru, napravit će se prometno vještačenje i rasvijetliti sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, kratko je komentirao sudac Visković.

Prije odluke o istražnom zatvoru, 29-godišnjak je ispitan u zadarskom državnom odvjetništvu, a u priopćenju se, među ostalim, navodi da se „osnovano sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h”.

U Općini Vir proglašen Dan žalosti

Tužiteljstvo navodi i da je brzinu kretanja vozila morao prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač bio dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku.

Općina Vir, na čijem se području dogodila stravična prometna nesreća, u kojoj je stradala peteročlana obitelj, objavila je u svome lokalnom glasilu odluku kojom je 20. kolovoza proglašen Danom žalosti.

Virsko ljeto uplatili obitelji

U odluci je objavljeno i da će se sredstva namijenjena za subotnji program Virskog ljeta uplatiti kao pomoć obitelji tragično stradale majke i supruge iz okolice Križevaca.

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka dok su otac i troje djece ozlijeđeni dok su se pješke kretali po rubu kolnika.

Trogodišnji dječak koji je najteže ozlijeđen prebačen je u splitski KBC na daljnje liječenje, doznaje se u ponedjeljak u toj bolnici. Dječak je i dalje životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti, gdje će biti nastavljeno liječenje po pravilima struke, rekli su u splitskom KBC-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!