Vozio pijan i priznao da je popio 8 pivi, a policija i sud ga sada ne mogu kazniti

Vijesti 09. kol 202414:40 1 komentar
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozač (33) zaustavljen je u kolovozu na cesti te je odmah uhićen nakon što je napuhao više od 2 promila na alkotestu.

Kako se navodi u presudi, on je nešto prije ponoći u Velikoj Gorici “upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,17 g/kg, što je utvrđeno alkometrom marke Drager”.

Kretao se kolnikom Ulice Stjepana Fabijančića Jape u Velikoj Gorici u smjeru sjevera, a kontrola je obavljena na toj adresi. Napuhao je 2,27 promila, a od toga mu se oduzima 0,10 promila zbog standardne pogreške mjerenja, navodi Danica.

Ne mogu do njega

Policajac je rekao kako je 33-godišnjak prihvatio ponuđeno alkotestiranje i nije poricao rezultate ispitivanja. “Rekao nam je da je konzumirao alkoholna pića, i to četiri litre piva, odnosno osam piva od pola litre”, istaknuo je policajac koji ga je zaustavio.

Vozač je kažnjen s 900 eura i 60,60 eura troškova postupka, a od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Dobio je i tri mjeseca zabrane upravljanja.

Kao olakotna okolnost uzeta mu je dosadašnja nekažnjavanost. No, problem je što sud i policija do 33-godišnjaka više ne mogu doći jer je nedavno prodao cijelo imanje i odselio na nepoznatu adresu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare