VIDEO / Ovo je Zara, pas iz Hrvatske koji pomaže u traganju za nestalima u BiH

Regija 07. lis 202409:08 > 10:30 0 komentara

Zara, pas tragač Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), pomaže stradalima od poplava u Bosni i Hercegovini.

“Naša Zara”, objavili su iz HGSS-a uz fotografije vrijedne Zare koja neumorno traga za preživjelima u poplavama koje su pogodile Jablanicu.

“Timovi HGSS-a upravo su se uputili pružiti pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini , gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje. U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić te potražni pas Zara”, objavili su HGSS-ovci kada su se zaputili u BiH.

Na terenu 11 HGSS-ovca

“Timovi HGSS-a su se dugo probijali do Donje Jablanice, jednog od najteže pogođenih mjesta u BiH. Vrše dostavu potrebnih stvari za lokalni dom zdravlja te se očekuje angažman i na drugim lokacijama. Na terenu je 11 pripadnika HGSS-a s četiri terenska vozila i dva terenska vozila iz stanica Dubrovnik, HGSS Stanica Orebić i HGSS Stanica Šibenik, a s njima je i pas tragač Zara, koji će pomoći u traganju za nestalim osobama”, dodali su.

U poplavama koje su u noći s četvrtka na petak zahvatile Bosnu i Hercegovinu stradalo je najmanje 20 osoba.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona objavila je prije dva dana da je broj žrtava u poplavama manji od onog koji je objavljen u petak i da je na području tog kantona stradalo 13, a ne 14 osoba, kako je prethodno naveo kantonalni MUP.

Međutim, nažalost, broj žrtava je rastao danima nakon toga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!