VIDEO / Žena sjekirom rezala konop kojim je brod privezan za stijenu: “Ovo je protuzakonito”

Vijesti 11. kol 202416:06 0 komentara
Pexels / Ilustracija

U redakciju Morski.hr pristigla je snimka na kojoj se vidi žena koja je pokušala sjekirom presjeći konope privezane za stijenu, uz samu plažu. Sve je snimljeno vjerojatno s plovila preko puta plaže. Nisu objavili gdje se točno incident dogodio i kada.

Na snimci se ne vidi je li drugi kraj konopa privezan za brod, a Morski piše da je ženi dozlogrdilo protuzakonito privezivanje velikih jahti, kruzera i ostalih većih brodova za stabla i stijene.

Cijelu snimku možete pogledati OVDJE.

“Ajde odgovori mi samo na jedno pitanje; od čega si luda?” govori muški glas, vjerojatno s broda, koji je privezan za stijene.

“Ovo je protuzakonito”

“Ovo je protuzakonito”, viče žena, na što je muški glas prekida: “Ovo je zakonito, a ti nemaš pojma. I ovo ti ide sad na policiju, a za ovo ćeš platit’ štetu, jesi čula? Ja plaćam porez ovoj državi, plaćam koncesiju, a šta ti radiš? Ajde, vrati se u Vrapče, ludo jedna luda. Uništavaš privatnu imovinu.”

“Vi ste već prijavljeni”, odgovara mu žena.

Kako piše Morski.hr, iako ženi nije dozvoljeno da lupa sjekirom po stijeni, uništava nečiju imovinu i da odvezuje plovilo, čime ugrožava sigurnost i plovila i putnika, treba reći da ne postoji koncesija ili porez koji dozvoljava privezivanje velikih brodova za stijene i stabla.

Naime, Pravilnik o plovidbi unutarnjim vodama u članku 7.04, stavku 3, jasno nalaže da je “zabranjeno vezivati se ili povlačiti se uz pomoć stabala, klinova, ograda, graničnog kamenja, stupova, željeznih stuba ili ljestava i sličnih objekata”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!