ZET uvodi izmjene u prometu za vrijeme Velike Gospe, evo detalja

Vijesti 13. kol 202415:26 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

ZET je objavio kako će se odvijati gradski promet u Zagrebu u četvrtak, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe, kao i u srijedu te u petak.

Na blagdan Velike Gospe, u četvrtak, 15. kolovoza, zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu, doći će do izmjena na autobusnim linijama 119, 146 i 203, 172, 176 i 177, a uvodi se i izvanredna autobusna linija Kaptol – Remete.

Tijekom proštenja u svetištu Majke Božje Remetske, autobusna linija 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), od 8 do 21 sat prometovat će skraćeno do Vineca, a u tom razdoblju bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija Kaptol – Remete, koja će prometovati od Kaptola do raskrižja Ulice Remete i Ulice Ivana Česmičkog.

Zbog proštenja u Stenjevcu, od 5 sati ujutro pa do večernjih sati, dolazit će do izmjena u prometovanju autobusnih linija 119 (Črnomerec – Podsused most) i 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir),

Izmjene

Autobusi linije 119 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske, nastaviti vožnju Ilicom i Alejom Bologne, skretati lijevo u Škorpikovu, desno na Samoborsku cestu i nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Istom trasom vozit će i u povratku, a na izmijenjenom dijelu trase koristit će se usputna stajališta.

Autobusna linija 146 prometovat će skraćeno do kružnog toka koji povezuje Ulicu Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečku ulicu. Ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će uspostavljeno poslije kružnog toka u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, u smjeru Reljkovićeve.

U četvrtak, 15, kolovoza i autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska.

Napominjemo, kako i na dan uoči blagdana, a u slučaju obustave prometa do koje može doći ovisno o stanju na terenu, autobusi linije 119 i 146 u poslijepodnevnim satima srijede, 14. kolovoza, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera.

Tramvaji prema subotnjem rasporedu

U srijedu, linija 146 u slučaju preusmjeravanja prometovat će trasom: Reljkovićeva – redovnom trasom do raskrižja ulica Stenjevec i Hrvatskih branitelja – Stenjevečka ulica – Samoborska cesta – i dalje redovnom trasom.

U Stenjevečkoj ulici prije raskrižja sa Samoborskom uspostavit će se privremeno stajalište, a redovno „Stenjevec“, u smjeru Reljkovićeve bit će ukinuto.

Autobusi linije 119, ako dan ranije dođe do obustave prometa, vozit će istom izmijenjenom trasom kao i na sam blagdan.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!