Financiraju li kampanju Zorana Milanovića Rusi? Evo što kaže saborski Odbor

Vijesti 15. lis 202415:09 8 komentara

U utorak se održala sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj je tema bila predsjednik Republike Zoran Milanović, odnosno optužbe o tome da mu kampanju financira Rusija.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da Zoran Milanović provodi prorusku politiku i da mu Rusi plaćaju kampanju. Ministar je potom u ponejdeljak izjavio da predsjednik Zoran Milanović predstavlja marionetu ruskog režima i da su njegove izjave o mogućem ruskom financiranju Milanovićeve kampanje izrečene u kondicionalu i izvučene iz konteksta.

Ranko Ostojić
N1

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost SDP-ov Ranko Ostojić nakon odbora dao je izjavu za medije

“Stiglo je izvješće, odgovor je negativan, ne mogu ići u detalje”, kazao je Ostojić.

Odgovorio je na pitanje trebaju li stati sve političke rasprave na tu temu: “To nije više pitanje za mene nego za one koji obavljaju vrlo odgovorne funkcije u ovoj državi, od ministra vanjskih poslova pa i ovih koji bi trebali biti kandidati za predsjednika, neka ne šire lažne informacije.”

“Onaj tko je govorio da se navodno već dvije godine prikupljaju dokazu ne govori istinu”, dodao je Ostojić.

Ostojić se osvrnuo i na političku odgovornost: “To je čisto ogovaranje i sramota za ovu zemlju, da ne govorim o kršenju Ustava. Trebali bi shvatiti da predsjednik Republike dijeli odgovornost za ovu zemlju, vanjsku politiku i njegovo ponašanje, s njime bi se trebalo savjetovati.”

Ponovio je da je negativan odgovor stigao na pitanje financira li Rusija predsjednika Republike Zorana Milanovića i prikupljaju li se dokazi: “Dobili smo negativan odgovor i to je to, to su dvije rečenice i nema ni potrebe više.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare