VIDEO / Zvonimir Boban kao kandidat HDZ-a za predsjednika? “Ranije je iskazivao neovisna stajališta”

Vijesti 30. srp 202409:39 0 komentara

Bivši diplomat, Božo Kovačević, gostovao je u Novom danu kod Nine Kljenak gdje se dotaknuo i predstojećih predsjendičkih izbora u Hrvatskoj.

Kovačević kaže kako je očito HDZ u neprilici. “Čini se da neki njihovi istaknuti članovi ne žele preuzeti rizik gubitka utrke”, rekao je.

“On je dobar kandidat”

Novi identitet HDZ-a je Andrej Plenković izgradio naglašavajući europsku komponentu stranke i ograđujući se od tog ekstremno desnog krila koju svoju cjelokupnu politiku definira samo u donosi prema Srbiji i Srbima u Hrvatskoj, i sada je ušao u koaliciju s takvima. Time je ozbiljno ugrozio uvjerljivost svog europskog programa”, dodao je.

Spominju se brojni kandidati, poput Dragana Primorca, ali i Zvonimira Bobana, za kojeg je tjednik Nacional napisao da je izgledni kandidat HDZ-a.

“Meni se čini da je on dobar kandidat. On je beskrajno popularan zbog nogometa i borbe protiv policije, ali nije samo ikona te vrste jer je doktor povijesnih znanosti i čovjek koji ima međunarodnog iskustva. I ranije je iskazivao neovisna stajališta i mogao bi privući dio onih birača koji nije za HDZ-a ili su nezadovoljni Zoranom Milanovićem“, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!