Obožavatelji kečapa vole raspravljati o ispravnom načinu pohranjivanja ovog začina, ali iz poznatog proizvođača Heinza otkrili su koji je način točan te kako postoji ozbiljan razlog zašto bi ga trebalo pravilno skladištiti, posebno ljeti.
Držite svoj kečap u hladnjaku
“Postoji samo jedan točan odgovor… kečap mora biti u hladnjaku kako bi zadržao okus i kako bi hladnoća pomogla pri zaštiti od bakterija”, poručili su iz Heinza za Mirror.
“Ako se boca kečapa tijekom ljeta čuva izvan hladnjaka, vinske mušice mogu položiti jaja ili ostaviti bakterije na poklopcu. Ove muhe će položiti do 500 jaja na vlažne površine kao što su trula hrana, odvodi i kante za smeće. Unatoč tome što imaju samo tjedan dana života, mogu brzo izazvati zaraze”, izjavio je stručnjak za sigurnost hrane Jabraan Ahmed.
#related-news_0
Ako se to dogodi, imaju potencijal zaraziti hranu širenjem bakterija i drugih bolesti koje mogu pokupiti.
Dok se ormarić može činiti kao sigurno mjesto za vaš umak, muhe se mogu provući i kroz najmanji prostor, a slatki i octeni miris kečapa je upravo ono što će ih privući.
Ostali začini koje je potrebno držati u hladnjaku su umaci na bazi jaja kao što su majoneza i vrhnje za salatu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
#related-news_1
#related-news_2
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!