Nisu od mesa, ali su veoma ukusne.
Sastojci:
– 1 manja tikvica
– 100 gg tvrđeg kozjeg sira
– 120 g zobenih pahuljica
– 2 dl juhe od povrća
– 2 žličice ulja
– malo bijelog luka u prahu
– sol, papar
Priprema:
Skuhati juhu od 2 dl vode i 1/2 kocke za juhu od povrća. Preliti pahuljice i ostaviti da nabubre desetak minuta.
Tikvicu naribati, malo posoliti i ostaviti par minuta da odstoji i pusti vodu.
Sir sitno narezati.
U nabubrele pahuljice dodati ocijeđene tikvice, narezani sir, češnjak u prahu, papar i sol. Sve dobro sjediniti i praviti pljeskavice.
Masa je prilično ljepljiva, pa je vaditi žlicom, a ruke nauljite.
Slagati ih pleh obložen papirom za pečenje, poprskati uljem i peći u pećnici dok ne porumene.
Mogu se pržiti i tavi s malo masnoće.
Poslužiti s omiljenim umakom i sezonskom salatom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.