Oglas

Recept: Polpete u umaku od pečuraka

author
Coolinarika
14. pro. 2020. 14:01
>
14:07
shutterstock_145648679
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavan i ukusan ručak.

Oglas

Sastojci:

- 800 g mljevenog mesa

- 50 g krušnih mrvica

- 1,5 dl mlijeka

- 1 jaje

- sol, papar

- suhi biljni začin

Umak:

- 1 žlica brašna

- 2 žlice ulja

- 100 g pečuraka

- 2 češnja češnjaka

- voda

- sol

Priprema:

Krušne mrvice namočiti u toplo mlijeko. Nakon desetak minuta, umiješajte u meso začine, prezlu i jaje i sve miješati dok se smjesa ne sjedini.

Staviti smjesu u hladnjak na sat vremena, pa tek onda oblikovati polpetice i pržiti ih u dubljem ulju.

Umak ćete napraviti tako da ćete propržiti pečurke, kada puste sok, dodati brašno, kratko miješati, pa dodati malo vode. Miješati i pustiti da se skuha.

Pred kraj dodati sitno nasjeckani češnjak i polpetice i još malo kuhati.

Služiti toplo uz krumpir pire.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama