Cijelo vrijeme krivo pripremamo omlet: Ako i vi ovako mutite jaja, činite veliku grešku

Cooking 23. ruj 202410:17 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Većina nas priprema omlet tako da umuti dva jaja, posoli ih i doda začine te ih potom poprži. No, je li to najbolji način?

Zasebno mutite bjelanjke i žumanjke

Ako pravite omlet na ovaj način, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.

No, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u usporedbi s onim kod kuće, otkrit ćemo vam tajnu.

Naime, dok radite omlet potrebno je posebno umutiti bjelanjke i žumanjke, navodi krstarica.

Nakon mućenja od bjelanjaka bi se trebala stvoriti pjena. nakon toga sjedinite žumanjke i bjelanjke.

Tako će omlet dobiti na gustoći i okusu.

Ako želite da vam omlet ispadne kao tortilja, dovoljno je da tavu premažete maslacem, na srednjoj vatri izlijete smjesu i poklopite pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće ili dodatke po želji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!