Većina nas priprema omlet tako da umuti dva jaja, posoli ih i doda začine te ih potom poprži. No, je li to najbolji način?
Zasebno mutite bjelanjke i žumanjke
Ako pravite omlet na ovaj način, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.
No, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u usporedbi s onim kod kuće, otkrit ćemo vam tajnu.
Naime, dok radite omlet potrebno je posebno umutiti bjelanjke i žumanjke, navodi krstarica.
Nakon mućenja od bjelanjaka bi se trebala stvoriti pjena. nakon toga sjedinite žumanjke i bjelanjke.
Tako će omlet dobiti na gustoći i okusu.
Ako želite da vam omlet ispadne kao tortilja, dovoljno je da tavu premažete maslacem, na srednjoj vatri izlijete smjesu i poklopite pet minuta.
U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće ili dodatke po želji.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!