Zgnječeni pečeni krumpiri hit su u mnogim kuhinjama već neko vrijeme. Riječ je o dvostruko termički obrađenom krumpiru koji se prvo skuha, a potom ispeče u pećnici.
Hrskavost je zagarantirana ako krumpir prije stavljanja u pećnicu zgnječite vilicom, čašom ili kakvim drugim kuhinjskim pomagalom, odnosno ako mu izravnate površinu. Ne zaboravite sve zajedno pokapati i s uljem te dodati začine.
Sastojci:
1 kg malih crvenih krumpira
½ čajne žličice češnjaka u prahu
½ čajne žličice luka u prahu
sol i papar po želji
biljno ulje za premazivanje
svježi peršin za posluživanje
Priprema:
1. Dobro operite krumpire od svih eventualnih nečistoća. Najbolje rezultate dobit ćete ako koristite male krumpire u kori, no možete se poslužiti i većim krumpirima koje ste narezali na otprilike jednake kocke.
2. Ubacite očišćene krumpire u lonac s vodom i kuhajte 20 do 25 minuta, odnosno do trenutka kad vilicom možete lako probiti površinu krumpira.
3. Ocijedite kuhane krumpire od vode i pustite ih da se ohlade oko pet minuta.
4. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
5. Prebacite kuhane krumpire na lim za pečenje koji ste premazali uljem. Vilicom ili gnječilom zgnječite krumpire kako biste ih izravnali na debljinu od oko jednog centimetra.
Imajte na umu da što je krumpir tanji, to će kasnije biti hrskaviji.
6. Pokapajte krumpire s još malo ulja te začinite solju, paprom, češnjakom i lukom u prahu.
7. Stavite peći u pećnicu na 25 do 30 minuta dok ne postanu hrskavi, piše Pun kufer.
8. Poslužite krumpire tople sa začinskim biljem po želji. Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!