Recepata za jela od mljevenog mesa ima mnogo, a među najpopularnijima su pljeskavice, ćevapi, polpete i šnicle. Iako su ova jela jednostavna za pripremu, postoji nekoliko trikova koji mogu znatno poboljšati njihov okus.
Jedan od tih trikova je dodavanje neobičnog sastojka – šećera – u smjesu za meso. To će vaše ćevape, polpete ili šnicle učiniti sočnijima i ukusnijima, piše Klix.ba.
Iako se na prvi pogled čini neuobičajeno, šećer pomaže u balansiranju okusa, posebno ako je jelo previše slano ili kiselo.
Također doprinosi stvaranju hrskave korice koja dodatno poboljšava teksturu i okus jela.
Ključno je ne pretjerati s količinom – dovoljna je jedna ravna žličica šećera na kilogram mljevenog mesa. Za još bolji rezultat, možete u smjesu dodati malo kipuće vode.
Ovaj jednostavan trik osigurat će da vaša jela od mljevenog mesa budu sočnija i ukusnija nego ikad prije.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!