Jela od mljevenog mesa bit će sočnija i ukusnija uz ovaj sastojak

author
N1 Info
08. sij. 2025. 20:30
mljeveno meso
Pexels/Ilustracija | Pexels/Ilustracija

Recepata za jela od mljevenog mesa ima mnogo, a među najpopularnijima su pljeskavice, ćevapi, polpete i šnicle. Iako su ova jela jednostavna za pripremu, postoji nekoliko trikova koji mogu znatno poboljšati njihov okus.

Jedan od tih trikova je dodavanje neobičnog sastojka – šećera – u smjesu za meso. To će vaše ćevape, polpete ili šnicle učiniti sočnijima i ukusnijima, piše Klix.ba.
Iako se na prvi pogled čini neuobičajeno, šećer pomaže u balansiranju okusa, posebno ako je jelo previše slano ili kiselo.

Također doprinosi stvaranju hrskave korice koja dodatno poboljšava teksturu i okus jela.

Ključno je ne pretjerati s količinom – dovoljna je jedna ravna žličica šećera na kilogram mljevenog mesa. Za još bolji rezultat, možete u smjesu dodati malo kipuće vode.

Ovaj jednostavan trik osigurat će da vaša jela od mljevenog mesa budu sočnija i ukusnija nego ikad prije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama