Mahune su mnogima omraženo jelo, ali ako se dobro pripreme mogu biti pravi užitak.
Sastojci:
– 400 g mahuna
– 1 glavica luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 mrkve
– 1 pastrnjak, nije obabvezno
– 3 krumpira
– 200 ml soka od paradajza
– ulje
– vegeta, suha slatka paprika, papar, svježi peršin, malo masnoće
Priprema:
Na žlici masti ili ulja pirjajte nasjeckani luk i naribanu mrkvu i pastrnjak (po želji). Dodajte suhe začine, nasjeckani krumpir i mahune te sok od rajčice i promiješajte.
Dodajte vodu i kuhajte oko 30 minuta.
Zatim dodajte nasjeckani češnjak i peršin.
Ako želite gušću varijantu, zgnječite krumpir i pustite da mahune prokuhaju još 10 minuta pa ih maknite sa štednjaka i poslužite.
Po želji dodati žlicu kiselog vrhnja.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!