Palačinke za ljubitelje tikvica koje donosi Coolinarka.
Sastojci:
– 3 jaja
– 350 ml mlijeka
– 100 ml mineralne vode
– 1 tikvica srednje veličine
– 50 g otopljenog maslaca
– 250 g oštrog brašna
– sol, papar
– masnoća za pečenje palačinki
– parmezan za posipanje
Priprema:
Tikvicu oljuštite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
Umutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i dodajte malo papra. Možete dodati i druge začine po svojoj želji.
Zatim dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače pravimo za palačinke. Ako je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
Na kraju u smjesu dodajte naribanu, ocijeđenu tikvicu i promiješajte.
Palačinke klasično pecite u tavi.
Možete ih poslužiti posute parmezanom, s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.