Recept: Mini palačinke s tikvicama i parmezanom

Cooking 18. kol 202208:14 > 09:00
Max Griss/Unsplash/Ilustracija

Palačinke za ljubitelje tikvica koje donosi Coolinarka.

Sastojci:

– 3 jaja

– 350 ml mlijeka

– 100 ml mineralne vode

– 1 tikvica srednje veličine

– 50 g otopljenog maslaca

– 250 g oštrog brašna

– sol, papar

– masnoća za pečenje palačinki

– parmezan za posipanje

Priprema:

Tikvicu oljuštite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Umutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i dodajte malo papra. Možete dodati i druge začine po svojoj želji.

Zatim dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače pravimo za palačinke. Ako je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

Na kraju u smjesu dodajte naribanu, ocijeđenu tikvicu i promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi.

Možete ih poslužiti posute parmezanom, s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.