Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah - svima nam je poznata ova narodna izjava koja nije tek tako nastala, već se održala do danas.
Naime, mnogi nutricionisti tvrde da večera treba biti najlakši obrok, pri čemu se ne misli toliko na količinu unesene hrane, koliko na sadržaj i namirnice koje se lako probavljaju.
Mnogi u procesu mršavljenja jako griješe i preskaču večeru, što nikako nije dobro. Nutricionisti ne preporučuju odlazak u krevet na prazan želudac. Kad idete na spavanje gladni, postoji velika vjerojatnost da ćete se probuditi gladniji i pojesti puno više kalorija za doručak, navodi krstarica.
Sastojci i priprema
- Jedno cijelo jaje
- Tri bjelanjka
- svježi vlasac
- Jedna žličica peršina
- Jedna žličica bosiljka
- Jedna žličica majčine dušice
- Malo soli
Jelo pripremite kao klasičnu kajganu. Nasjeckajte svježi vlasac, umutite jaje i bjelanjak te dodajte ostale začine. Zagrijte tavu na štednjaku i napravite kajganu.
Ovo jelo sadrži dovoljne količine vitamina i proteina pa će vas brzo zasititi, a sadrži samo 200 kalorija. Zbog sadržaja proteina povoljno će djelovati na tonus mišića. Po želji možete pojesti i komad tosta.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!