Ovo je jelo kojem ćete se, kada ga jednom probate, često vraćati. Od pripreme do posluživanja potrebno je oko 15 minuta i samo tri ključna sastojka koja sigurno već imate kod kuće.
Ovo tradicionalno talijansko jelo zove se “Spaghetti aglio e olio”.
Pripremale su ga siromašne obitelji u ruralnim sredinama i to pod krilaticom “ukusno sa što manje sastojaka”. navodi klix.
Zahvaljujući činjenici da je ukusno, brzo i jeftino, jelo je postalo vrlo popularno i izvan granica same Italije.
Priprema
- 200 g špageta
- Tri žlice maslinovog ulja
- Tri do četiri češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
- pola manje čili papričice (po želji, sitno nasjeckane)
- šaka peršina (po želji, sitno nasjeckan)
U velikom loncu kuhajte špagete u obilno posoljenoj vodi dok ne budu “al dente”. Kad su špageti skoro gotovi, u dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i popržite češnjak i sitno nasjeckanu čili papričicu dok luk ne poprimi svijetlo zlatnu boju.
Kad su špageti gotovi, hvataljkama ih izvadite iz vode u kojoj su se kuhali i stavite u tavu s maslinovim uljem i češnjakom. Po potrebi u tavu možete dodati još malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kad ste dodali tjesteninu, pospite je sitno nasjeckanim peršinom, po potrebi dodatno posolite, promiješajte i poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!