Za ovo popularno talijansko jelo trebaju vam samo tri sastojka koja sigurno već imate u kući

Cooking 18. kol 202407:58 0 komentara
recept, špageti
Unsplash / Christine Sandu

Ovo je jelo kojem ćete se, kada ga jednom probate, često vraćati. Od pripreme do posluživanja potrebno je oko 15 minuta i samo tri ključna sastojka koja sigurno već imate kod kuće.

Ovo tradicionalno talijansko jelo zove se “Spaghetti aglio e olio”.

Pripremale su ga siromašne obitelji u ruralnim sredinama i to pod krilaticom “ukusno sa što manje sastojaka”. navodi klix.

Zahvaljujući činjenici da je ukusno, brzo i jeftino, jelo je postalo vrlo popularno i izvan granica same Italije.

Priprema

  • 200 g špageta
  • Tri žlice maslinovog ulja
  • Tri do četiri češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
  • pola manje čili papričice (po želji, sitno nasjeckane)
  • šaka peršina (po želji, sitno nasjeckan)

U velikom loncu kuhajte špagete u obilno posoljenoj vodi dok ne budu “al dente”. Kad su špageti skoro gotovi, u dubljoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i popržite češnjak i sitno nasjeckanu čili papričicu dok luk ne poprimi svijetlo zlatnu boju.

Kad su špageti gotovi, hvataljkama ih izvadite iz vode u kojoj su se kuhali i stavite u tavu s maslinovim uljem i češnjakom. Po potrebi u tavu možete dodati još malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Kad ste dodali tjesteninu, pospite je sitno nasjeckanim peršinom, po potrebi dodatno posolite, promiješajte i poslužite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!