Oglas

Recept: Bijelo meso s povrćem i parmezanom

author
N1 Srbija
23. ožu. 2022. 09:31
Rice,Casserole,With,Barbecue,Chicken,Breast,,Cheese,And,Vegetables
Shutterstock | Shutterstock

Ručak s piletinom, povrćem i parmezanom zapečen u pećnici.

Oglas

Sastojci:

– 2 žlice ulja

– 100 g crvenog luka

- 2 čehurice češnjaka

- 200 g riže

- 500 ml kipuće vode

- 1 kokošja kocka za juhu

- 100 g graška

- 120 g mrkve narezane na kockice

- 2 žlice maslinovog ulja

- 600 g pilećeg bijelog mesa

- sol, papar

- 50 g ribanog parmezana

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko prepecite narezani luk i čšnjak, dodajte rižu i zajedno prepecite oko dvije minute.

U kipuću vodu dodajte kokošju kocku za juhu.

Kuhanim kokošjim temeljcem zalijte rižu, pa dodajte grašak i mrkvu.

Pileće meso izrežite na manje komade i prepecite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.

U vatrostalnu posudu uspite temeljac s rižom i povrćem.

Po površini rasporedite pečenu piletinu i prekrijte folijom. Po želji još posolite i popaprite.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Pospite parmezanom i vratite u pećnicu da se zapeče.

Poslužite sa zelenom salatom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama