Recept: Bijelo meso s povrćem i parmezanom

Cooking 23. ožu 202209:31 0 komentara
Shutterstock

Ručak s piletinom, povrćem i parmezanom zapečen u pećnici.

Sastojci:

– 2 žlice ulja

– 100 g crvenog luka

– 2 čehurice češnjaka

– 200 g riže

– 500 ml kipuće vode

– 1 kokošja kocka za juhu

– 100 g graška

– 120 g mrkve narezane na kockice

– 2 žlice maslinovog ulja

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– sol, papar

– 50 g ribanog parmezana

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko prepecite narezani luk i čšnjak, dodajte rižu i zajedno prepecite oko dvije minute.

U kipuću vodu dodajte kokošju kocku za juhu.

Kuhanim kokošjim temeljcem zalijte rižu, pa dodajte grašak i mrkvu.

Pileće meso izrežite na manje komade i prepecite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.

U vatrostalnu posudu uspite temeljac s rižom i povrćem.

Po površini rasporedite pečenu piletinu i prekrijte folijom. Po želji još posolite i popaprite.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Pospite parmezanom i vratite u pećnicu da se zapeče.

Poslužite sa zelenom salatom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!