Oglas

Recept dana: Štrudla s pekmezom i orasima

author
N1 Srbija
11. svi. 2024. 09:31
štrudla
Shutterstock / Ilustracija | Shutterstock / Ilustracija

Poslastica u čijem okusu ćete uživati.

Oglas

Sastojci:

- 350 g brašna tip 500

- 150 g oštrog brašna

- pola žličice soli

- 2 kašike vanilin šećera

- naribana limunova korica

- 4 žlice ulja

- 3 dl mlake vode

- 15 g svježeg kvasca

Punjenje:

– 450 g mljevenih oraha

– 15 žlica prekmeza od marelice

- 1 žlica vanilin šećera

Priprema:

Pomiješati kvasac, malo šećera, malo vode i brašno, pa ostaviti na toplom da se digne.

U zdjelu za miješanje uspite suhe sastojke, promiješajte, napravite udubljenje, dodajte tekuće sastojke i nadignuti kvasac.
Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže. Podijelite na tri dijela, napravite jufke, pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta.

Za to vrijeme napravite nadjev - sjediniti sve navedene sastojke i podijeliti na tri dijela.

Svaku jufku razvaljajte u pravokutnik približnih dimenzija 30x25 centimetara, premažite nadjevom i uvijte štrudlu (na široj strani).

Štrudle premažite uljem i ostavite da odstoje 20 minuta. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Ohlađenu štrudlu po želji pospite šećerom u prahu.

A ako štrudlu obogatite jajima, mlijekom i mašću ili maslacem, bit će još ukusnija - prava starinska, prenosi Danas.rs.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama