Recept za domaće vanilin kiflice koje se tope u ustima.
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g masti
– 3 žlice šećera
– sok od pola limuna
– 400 g glatkog brašna
– 50 g mljevenih oraha
– džem po želji
Za posipanje:
– 1 vrećica vanilin šećera
– 150 g šećera u prahu
Priprema:
Zamijesiti tijesto i odmah ga rastanjiti na pola centimetra debljine.
Malim kalupom vaditi kolačiće i slagati u pleh koji ne treba podmazivati.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva da blago porumene.
Kolačiće izvaditi iz pleha da se malo ohlade, pa spajati džemom dvije po dvije.
Pomiješati vanilin šećer sa šećerom u prahu i uvaljati kolačiće.
U slast!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!