Donosimo recept za proljetnu juhu od bijelog češnjaka.
Sastojci:
20 češnjeva češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
morska sol, papar
50 g maslaca
2 glavice luka
4 grančice majčine dušice
10 češnjeva češnjaka
600 ml juhe od povrća
100 ml vrhnja za kuhanje
40 g ribanog parmezana
kriške limuna
Priprema:
Dvadeset češnjeva češnjaka odvojiti i ne guliti. Stavite u manju vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem, popaprite i posolite pa sve dobro izmiješajte.
Dobro pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 40 minuta, dok pulpa češnjaka potpuno ne omekša.
Izvadite i ostavite da se ohladi kako biste mogli iscijediti pulpu iz ljuske.
U tavu staviti maslac, zagrijati ga pa dodati nasjeckani luk i sitno nasjeckane listiće majčine dušice i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast.
Dodajte pečenu kašu od češnjaka i ostatak svježeg češnjaka te pržite zajedno s lukom još nekoliko minuta.
Prelijte juhom, smanjite temperaturu, kuhajte polupoklopljeno oko 20 minuta dok češnjak ne omekša.
Sve sastojke izmiješajte štapnom miješalicom, dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se dobro zagrije, ali ne smije prokuhati.
Začinite juhu svježe mljevenim paprom i morskom soli.
Na tanjure stavite naribani sir, prelijte vrućom juhom i iscijedite sok iz jedne kriške limuna.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!