
Fantastična slastica koja brzo nestaje sa stola.
Sastojci:
– 650 g brašna
– 10 g soli
- 6 žumanjaka
- 60 g šećera
- 60 g maslaca
- 2 žlice ulja
- 2 žlice ruma
- 3 dl mlijeka
- 1 kocka kvasca
Priprema:
Kvasac i tri žlice toplog mlijeka s malo šećera ostaviti da naraste.
Mlijeko zagrijati, a maslac rastopiti.
Brašno i ostale sastojke zamijesiti s kvascem i ostaviti jedan sat da naraste.
Kad se tijesto udvostručilo, razvući ga na debeljinu oko jedan cenimetar. Ako već imate kalup za krafne, onda ga koristite.
Ako ga nemate, onda s jednom većom i jednom manjom čašom vadite krafne i ostavite ih na pobrašnjen pult da još jednom narastu.
Dobro zagrijati ulje, mora ga biti malo više.
Pržite krafne na umjerenoj temperaturi dok ne porumene s obje strane.
Stavite ih na papirnati ubrus da upije masnoću.
Dekoririrajte ih šećerom u prahu, rastopljenom crnom, mliječnom ili bijelom čokoladom i raznim dodacima po želji, poput orašastih plodova ili šarenih mrvica.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare