Recept: Kruške u čokoladi

Cooking 01. velj 202108:23 0 komentara
kruška, čokolada, desert
Shutterstock

Fantastičan desert s kruškama.

Sastojci:

– 1 kg krušaka

– 100 g šećera

– 40 g maslaca

– 200 g čokolade za kuhanje

– 50 ml slatkog vrhnja

– sjeckani lješnjaci ili bademi

Priprema:

Kruške oljuštiti i odrezati im donji dio kako bi mogle stajati.

Kuhati u vodi  sa šećerom oko 15 minuta, da omekšaju.

Za to vrijeme pripremiti glazuru.

Maslac rastopiti na umjerenoj temperaturi.

Dodati čokoladu i konstantno miješati.

Dodati i slatko vrhnje i kuhati još dvije-tri minute na umjerenoj temperaturi.

Ohlađene kruške preliti glazurom i posuti sjeckanim lješnjacima ili bademima.

Dobro ohladiti i poslužiti.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!