Fantastičan desert s kruškama.
Sastojci:
– 1 kg krušaka
– 100 g šećera
– 40 g maslaca
– 200 g čokolade za kuhanje
– 50 ml slatkog vrhnja
– sjeckani lješnjaci ili bademi
Priprema:
Kruške oljuštiti i odrezati im donji dio kako bi mogle stajati.
Kuhati u vodi sa šećerom oko 15 minuta, da omekšaju.
Za to vrijeme pripremiti glazuru.
Maslac rastopiti na umjerenoj temperaturi.
Dodati čokoladu i konstantno miješati.
Dodati i slatko vrhnje i kuhati još dvije-tri minute na umjerenoj temperaturi.
Ohlađene kruške preliti glazurom i posuti sjeckanim lješnjacima ili bademima.
Dobro ohladiti i poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!