
Salata koja će vam ovog ljeta jako pasati.
Sastojci:
– 250 g tjestenine po izboru
– 400 g pilećeg bijelog mesa
- 2 šake mladog špinata
- 2 svježe paprike
- 5 cherry rajčice
- malo ljubičastog kupusa
- 10 otkoštanih zelenih maslina
- 50 g gorgonzola sira
- maslinovo ulje
- senf
- ocat
- sušeni začini po želji
Priprema:
Marinirati pileće meso u maslinovom ulju i začinima koje volite. Ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta i popržiti na gril tavi.
Pečenu piletinu nemojte odmah rezati, ostavite je 15 minuta sa strane da svi sokovi od mesa ostanu unutra dok se ne ohladi.
U posoljenoj prokuhanoj vodi skuhajte tjesteninu. Ocijedite i nakon što se potpuno ohladi, stavite je u veću posudu.
Dodajte mladi špinat, izrezanu papriku i rajčicu, na trakice izrezan kupus, cijele masline bez koštica, gorgonzola sir i izrezanu pečenu piletinu. Pospite svježim peršinom.
Pripremite dresing od maslinovog ulja, senfa, octa i začina koje volite.
Prelijte preko salate i sve dobro izmiješajte.
Stavite u frižider na najmanje sat vremena.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare