Malo tko ne voli lazanje, ali ne da nam se uvijek spravljati ih.
Srećom, postoje ovakvi jednostavni recepti koji daju jednako ukusan rezultat.
Priprema:
Uzmite 9 ili 10 listova tijesta i prokuhajte ih nekoliko minuta. Kada budu al dente, maknite ih s vatre i ocijedite.
Nakon toga u tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte pola kile mljevene junetine, pola luka srednje veličine, nasjeckanu polovicu paprike i dva naribana češnja češnjaka.
U to dodajte konzervu umaka od rajčice, 80 grama pasiranih rajčica i 200 grama narezanih rajčica. Dobro promiješajte i začinite s dvije žlice svježeg nasjeckanog origana, 1/4 šalice nasjeckanog peršina, prstohvatom češnjaka u prahu, žlicom octa i malo soli.
Mješavinu sira pripremite tako da u zdjeli pomiješajte šalicu i pol mozzarelle, četvrtinu šalice parmezana, ricotte, peršin i jedno jaje.
U posudu za pečenje stavite šalicu umaka, zatim tri lista tijesta i trećinu mješavine sira. Ponovite ovo još dva puta. Prekrijte folijom i pecite tako 40 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite vruće, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!