Trebaju vam najosnovniji sastojci.
Potrebni sastojci:
– 200 g brašna
– 45 g nezaslađenog kakaa
– 1 žličica sode bikarbone
– 200 g šećera
– Prstohvat soli
– 75 ml neutralnog ulja (poput kukuruznog, repičnog ili biljnog)
– 240 ml hladne vode
– 1 ½ žličica vanilije
– 1 žlica jabučnog ili alkoholnog octa
– Šećer u prahu, za ukras
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, šećer i sol. Prosijte.
U posebnoj posudi umutite vodu, ulje, vaniliju i ocat.
Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Miješajte sve dok se ne razbiju grudice. Mutite dok smjesa ne postane glatka ili je protisnite kroz cijedilo.
Dobivenu glatku smjesu izlijte u namašćeni kalup promjera 23 cm. Kalupom laganu lupnite nekoliko puta po stolu kako bi se smjesa izravnala i kako bi izašli nakupljeni mjehurići zraka.
Pecite 25 do 30 minuta.
Prohladite prije vađenja iz kalupa, a zatim kolač pospite šećerom u prahu ili po želji prelijte glazurom, piše Tportal.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!