Recept za vafle koji ostaju mekani i po nekoliko dana.
Sastojci
- 4 jaja
- 300 ml ulja
- 300 g sećera
- korica jednog većeg limuna
- 250 ml mlijeka
- 600 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Izmiješati jaja i šećer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za vafle, pa sve spojiti.
Kad se aparat za vafle dovoljno zagrije, lagano ga nauljiti, a potom vadite žlicom smjesu za vafle i stavljate na sredinu zagrijanog kalupa (2 – 3 žlice smjese), pa zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svjetlo ili dok ne porumene.
Na nekim aparatima za vafle postoji svjetlosni indikator – kada svjetli crveno, tada vafle trebate još peći, a kada se ugasi crvena lampa i upali zelena, tada su vafli gotovi i odmah ih vadite iz kalupa.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!