Oglas

Recept za savršene kisele krastavce: Ostat će hrskavi čak i ako ih ne pojedete ove zime

author
N1 Info
04. ruj. 2024. 09:15
kiseli krastavci
Polina Tankilevitch/Pexels | Polina Tankilevitch/Pexels

Nemoguće je zamisliti zimnicu bez kiselih krastavaca. Ova salata apsolutni je hit jesenske i zimske kuhinje.

Oglas

Ako nemate provjereni recept za pripremu kiselih krastavaca, otkrivamo recept koji jamči da će ostati hrskavi i ukusni tijekom cijele godine, piše krstarica.

Sastojci i priprema



  • Pet kg krastavaca

  • Tri litre vode

  • Jedan i pol litar octa

  • Šest žlica šećera

  • Šest žlica soli

  • Jedna vrećica vinobrana

  • svježi kopar (po želji)


Krastavce dopro operite pod mlazom hladne vode, pa ih složite u prethodno oprane i osušene staklene tegle, U veću zdjelu ulijte vodu i ocat, dodajte šećer, sol i vinobran pa miješajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani kopar i papar u zrnu.

Vodu još jednom promiješajte pa prelijete preko krastavaca i dobro zatvorite tegle. Držite ih u smočnici ili na nekom drugom hladnom i tamnom mjestu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama