Recept za savršene kisele krastavce: Ostat će hrskavi čak i ako ih ne pojedete ove zime

Cooking 04. ruj 202409:15 0 komentara
Polina Tankilevitch/Pexels

Nemoguće je zamisliti zimnicu bez kiselih krastavaca. Ova salata apsolutni je hit jesenske i zimske kuhinje.

Ako nemate provjereni recept za pripremu kiselih krastavaca, otkrivamo recept koji jamči da će ostati hrskavi i ukusni tijekom cijele godine, piše krstarica.

Sastojci i priprema

  • Pet kg krastavaca
  • Tri litre vode
  • Jedan i pol litar octa
  • Šest žlica šećera
  • Šest žlica soli
  • Jedna vrećica vinobrana
  • svježi kopar (po želji)

Krastavce dopro operite pod mlazom hladne vode, pa ih složite u prethodno oprane i osušene staklene tegle, U veću zdjelu ulijte vodu i ocat, dodajte šećer, sol i vinobran pa miješajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani kopar i papar u zrnu.

Vodu još jednom promiješajte pa prelijete preko krastavaca i dobro zatvorite tegle. Držite ih u smočnici ili na nekom drugom hladnom i tamnom mjestu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!