Neodoljivi zalogaji na stol stižu za manje od sat vremena, a kako bi bili još ukusniji, mesne hrskavce poslužite uz domaći kečap, ili kakav fini, gusti umak od rajčice kojem možete dodati čili, đumbir ili češnjak u prahu.
Sastojci
Nadjev:
– 2 češnja češnjaka
– 1 mala glavica luka
– 1 stabljika celera
– 150 g slanine
– 500 g mljevene svinjetine
– 40 g panko krušnih mrvica
– 1 jaje
– 1/2 žličice soli, papar
Ostalo:
– 2 i pol lista (25 cm x 25 cm) smrznutog lisnatog tijesta
– 1 jaje
– kečap ili umak od rajčice
Priprema
1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne, prenosi Pun kufer.
2. Povrće sitno nasjeckajte.
3. Zagrijte ulje u tavi pa popržite luk i celer. Izvadite iz tave pa dodajte sitno sjeckanu slaninu i kratko popržite.
4. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite dok ne zamiriši. Prebacite smjesu u posudu i ostavite da se ohladi 10 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke za nadjev i promiješajte rukama.
5. Umutite jaje. Svaki list tijesta prerežite na pola tako da dobijete pet listova (25 cm x 12.5 cm). Stavite prvi list dužom stranom ispred sebe pa kuhinjskim kistom premažite duži kraj dalje od vas umućenim jajetom.
6. Odvojite petinu mesne smjese i stavite je na sredinu tijesta pa je ravnomjerno razvucite tako da gornji i donji rub ostane prazan. Zarolajte tijesto pa ga narežite na manje komade (otprilike 4) pa ponovite postupak s ostalim listovima i smjesom. Postupak nadijevanja i savijanja možete provjeriti u videu ispod recepta.
7. Rolice rasporedite na dva lima obložena papirom za pečenje, premažite jajetom pa pecite na 180 stupnjeva Celzija 30 – 35 minuta, ili dok ne tijesto ne potamni.
8. Nakon 20 minuta zamijenite pozicije limova za pečenje. Ostavite da se malo ohladi pa poslužite s umakom od rajčice ili kečapom.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!