Oglas

Recept za tjesteninu u umaku od sira i špinata

author
N1 Info
08. kol. 2023. 07:34
tjestenina, sir, špinat
Shutterstock | Shutterstock

Od samo nekoliko sastojaka možete pripremiti jelo dostojno restorana: kremasto, hrskavo i puno okusa...

Oglas

Sastojci:

- 250 g tjestenine

- 20 g maslaca

- 1 srednja ljutika

- 200 ml vrhnja

- 100 g mladog špinata

- 80 g gorgonzole

- 30 g parmezana, naribanog

- 30 g oraha, plus za posluživanje

- sol, papar
Priprema:

Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.

Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.

Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.

Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama