
Od samo nekoliko sastojaka možete pripremiti jelo dostojno restorana: kremasto, hrskavo i puno okusa...
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 20 g maslaca
- 1 srednja ljutika
- 200 ml vrhnja
- 100 g mladog špinata
- 80 g gorgonzole
- 30 g parmezana, naribanog
- 30 g oraha, plus za posluživanje
- sol, papar
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.
Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.
Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.
Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare