Varivo od povrća idealan je obrok za vruće ljetne dane jer je u tekućem obliku čime našem tijelu daje dodatnu dozu hidratacije. Osim toga, zbog mnoštva povrća, obiluje svim potrebnim nutrijentima.
Tržnice i vrtovi trenutno obiluju sezonskim povrćem poput tikvica, rajčica, kukuruza, mahuna i slično. S obzirom na to da je ovo povrće sada svježe, najbolje bi ga bilo konzumirati u narednim danima.
Kako bismo, u isto vrijeme, uspjeli konzumirati nekoliko vrsta povrća, idealno ih je ukomponirati u ukusno jelo.
Kao najbolje rješenje za to, pokazalo se varivo od povrća koje će vas okrijepiti i pružiti potrebnu količinu vlakana, vitamina i drugih nutrijenata bez previše truda.
Varivo od povrća priprema se zaista brzo, a za njega možete iskoristiti bilo koje povrće koje trenutno imate i tako ga u potpunosti prilagoditi sebi.
Ako, pak želite slijediti recept za varivo od povrća, donosimo ga u nastavku.
Recept za najbolje varivo od povrća
Sastojci:
– 1 glavica luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice maslaca
– 1 veći krumpir
– 2 mrkve
– 1 veća rajčica
– 1 manja tikvica
– 1 šaka mahuna
– 3 žlice kukuruza šećerca
– 400 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
– 50 ml vrhnja za kuhanje
– 2 žlice parmezana
– sol i papar po ukusu
Priprema:
Luk i mrkvu nasjeckajte na kockice pa popržite na maslacu dok luk ne postane proziran i dodajte protisnuti češnjak pa kratko popržite.
Svemu tome dodajte prethodno oguljenu rajčicu koju ste nasjeckali na sitne komade. Miješajte otprilike pet minuta pa podlijte sa 100 ml temeljca.
Tikvicu i krumpir narežite na kocke veličine otprilike 1×1 centimetar pa ih, zajedno s mahunama i kukuruzom, dodajte u lonac.
Ulijte preostali temeljac, začinite po ukusu i ostavite da se kuha na laganoj vatri otprilike 30 minuta.
Potom dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan, kuhajte još nekoliko minuta pa maknite s vatre, ostavite nakratko da se prohladi pa poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!