Recept: Zapečene rog paprike punjene mesom i sirom

Cooking 01. kol 202220:00 1 komentar
Ralf Liebhold / Alamy / Alamy / Profimedia

Dosade li vam klasične punjene paprike, isprobajte rog paprike punjene mesom ili pak smjesom od naribanog krumpira i luka s omiljenim začinima.

Volite li ljuto, dodajte i sjeckane ljute papričice ili chilli pahuljice. Dio mesne smjese možete zamijeniti i svježim kobasicama, pečenicama koje oslobodite od ovitka i unutrašnjost pomiješajte s mesnom smjesom.

Poslužite uz pire od krumpira ili šalšu, odnosno sataraš, a tko želi može dodati i žlicu vrhnja.

Sastojci za rog paprike punjene mesom:

6 paprika (roga)

1 glavica luka

1 dl vode

400 g mljevenog mesa

250 g sira (gauda, trapist)

1 žličica mljevene paprike

1 prstohvat muškatnog oraščića

1 žličica češnjaka u granulama

Priprema:

Luk što sitnije nasjeckajte, stavite u tavu na zagrijano ulje pa posolite i pržite dok ne postane staklast. U tavu zatim dodajte 400 g mljevenog mesa, dodajte začine i pržite oko 15 minuta pa ostavite da se hladi dok čistite paprike.

Paprike uzdužno razrežite pa im sastružite sjemenke. Posudu za pečenje nauljite. Paprike izvana i iznutra posolite pa ih napunite smjesom. Složite ih u lim za pečenje pa pecite oko 20 minuta na 250 stupnjeva Celzija. Izvadite ih iz pećnice pa ulijte oko 1 dl vode u posudu, paprike pospite ribanim sirom i pecite na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.

Poslužite s omiljenom salatom i prema želji pireom od krumpira i šalšom, piše Pun kufer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare