Umjesto klasičnog zapečenog krumpira, zaigrajte se pa mu dodajte i korijen te listove celera.
Trebat će vam:
– 500 g celera narezanog na listiće
– 1 veći krumpir narezan na listiće
– 1 glavica luka
– sol
– papar
– češnjak
– 50 g parmezana
– 200 g cheddar sira
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– listovi celera narezani na prutiće
– 50 g maslaca
– 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
– maslinovo ulje
Priprema:
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem. U veću posudu dodajte narezani celer i krumpir narezan na ploškice. Dodajte list celera narezan na prutiće, sol, papar, češnjak, naribani cheddar, parmezan, vrhnje za kuhanje i nasjeckani peršin. Sve lagano promiješajte da se sjedine sastojci. Povrće premjestite u posudu za pečenje. Prije pečenja na vrhu rasporedite maslac u malim komadićima. Pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite toplo, piše Dobra hrana.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare