U jesen i zimu obožavamo topla i krepka jela na žlicu. Fini ručak ili večera može se napraviti sa svega nekoliko namirnica. Crvena leća je, primjerice, izvrstan izvor bjelančevina te ujedno vrlo povoljna namirnica s kojom možete nahraniti cijelu obitelj.
Pridružite li joj nešto umaka od rajčice, povrtnog temeljca, krumpira, mrkve i začina, dobit ćete krepko varivo koje će vas utopliti, a u kojem će uživati svi članovi obitelji.
Sastojci:
200 grama crvene leće
1,5 l povrtnog temeljca
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 veći krumpir
2 mrkve
2 žlice koncentrata rajčice
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
Priprema:
1. Očistite luk, narežite ga na kockice i prepirjajte na malo biljnog ulja dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta, piše Zadovoljna.
2. Ubacite češnjak narezan na tanke ploške i pirjajte oko pola minute.
3. U lonac dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno nekoliko minuta.
4. Narežite mrkvu na kolutiće, a krumpir na kockice. Ubacite u lonac zajedno s lećom, koju ste prethodno isprali pod mlazom vode.
5. Podlijte sve zajedno povrtnim temeljcem, posolite i popaprite i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.
6. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovo je vrlo fleksibilan recept i po želji možete dodati razne dodatke, od svježe paprike, preko začinskog bilja do komadića sušene slanine ili kobasica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!