Oglas

Recept: Zelena tjestenina u umaku od gljiva

author
Coolinarika
14. velj. 2023. 07:47
zelena tjestenina
Shutterstock | Shutterstock

Tjestenina od špinata u finom umaku od gljiva.

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 400 g tjestenine od špinata

– 1/2 glavice češnjaka

– 500 g svježih šampinjona

– 50 g vrhnja za kuhanje

– nasjeckani svježi peršin

Priprema:

Tjesteninu od špinata skuhati u slanoj vodi.

Gljive narezati na kolutove, a češnjak i peršin što sitnije isjeckati.

Na zagrijanom ulju propržiti češnjak pa dodati šampinjone. Kada puste svoj sok, onda dodajte vrhnje za kuhanje.

Bit će rijetko pa po želji možete dodati mrvicu brašna da se zgusne.

Dodati i peršin pa miješati dok se ne zgusne. Zatim dodati skuhanu tjesteninu. Promiješati da se lijepo sjedini.

Poslužiti toplo.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama