Oglas

Sastojak koji potpuno mijenja palačinke: Bit će mekše nego ikada

author
N1 Srbija
23. stu. 2024. 19:02
>
19:02
palačinke
Pixabay / Ilustracija | Pixabay / Ilustracija

Ukusne, mekane i sočne palačinke zahtijevaju dobar recept, odnosno dodatak nekih tajnih sastojaka već klasičnom receptu - brašno, jaja, sol/šećer i mlijeko.

Oglas

Kako bi svaki put ispale savršeni, u smjesu treba dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:


1 jaje
200 ml mlijeka
250 ml vode
200 grama brašna
prstohvat soli
1/4 žličice sode bikarbone
2 žlice ulja
Ulje za premazivanje tavice

Priprema:


Pomiješajte sve tekuće sastojke pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite da nema grudica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promiješajte.

Zagrijte tavu za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite ih jednu na drugu u posudu, a zatim ih poklopite.  Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke punite slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenosi Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama