Uštipci iz pećnice sa sastojkom koji svi obožavaju: Recept za ukusno tijesto bez mlijeka i kvasca

Cooking 27. kol 202407:30 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Osim što ih svi vole, uštipke je lako pripremiti, ali i kombinirati sa slatkim i slanim namazima.

Ipak, čini se da ima više onih koji vole slane uštipke, pogotovo ako u tijesto dodate sir i izbjegavate prženje u dubokoj masnoći, odnosno ulju, prenosi krstarica.

Ovako pripremljeni uštipci najbolje su kad su vruće, ali ih možete poslužiti i kad su potpuno ohlađene.

Sastojci i priprema

  • Četiri jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g sira
  • 50 g krupice
  • jedna žličica praška za pecivo
  • dvije žlice ulja

Umutiti jaja da budu pjenasta pa dodati prosijano brašno, prašak za pecivo, griz i naribani sir. Smjesa treba biti gusta.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Unutrašnjost tepsije obložite papirom za pečenje, pa oblikujte uštipke iz smjese, poprskajte ih uljem i posložite na papir. Pecite u pećnici dok ne porumene.

Poslužite ih uz jogurt ili kiselo mlijeko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!