Osim što ih svi vole, uštipke je lako pripremiti, ali i kombinirati sa slatkim i slanim namazima.
Ipak, čini se da ima više onih koji vole slane uštipke, pogotovo ako u tijesto dodate sir i izbjegavate prženje u dubokoj masnoći, odnosno ulju, prenosi krstarica.
Ovako pripremljeni uštipci najbolje su kad su vruće, ali ih možete poslužiti i kad su potpuno ohlađene.
Sastojci i priprema
Umutiti jaja da budu pjenasta pa dodati prosijano brašno, prašak za pecivo, griz i naribani sir. Smjesa treba biti gusta.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Unutrašnjost tepsije obložite papirom za pečenje, pa oblikujte uštipke iz smjese, poprskajte ih uljem i posložite na papir. Pecite u pećnici dok ne porumene.
Poslužite ih uz jogurt ili kiselo mlijeko.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!