Za prste polizati: Recept za piletinu s povrćem, kikirikijem i umakom od soje

Cooking 20. ožu 202307:43 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Odličan prijedlog za ručak.

Sastojci

(za 4 osobe)

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– 1 jaje

– 2 žlice gustina

– 4 žlice umaka od soje

– 1 vezica zelenih grančica celera

– 1 mladi luk

– 2 crvene paprike

– 2 zelene paprike

– 2 žlice bijelog vina

– 1 žlica vinskog octa

– 2 žlice šećera

– 1/2 žličice đumbira

– 1 šalica prženog kikirikija

– ulje

Priprema

Meso isjeći na manje komade, osušiti ubrusom.

Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom žlicom gustina pa dodati dvije žlice umaka od soje i sve dobro promiješati.

Ostaviti da odstoji bar pola sata.

Isjeckajte celer, luk i paprike.

U čaši pomiješati jedan decilitar hladne vode, žlicu gustina, dvije žlice umaka od soje, vino, ocat i šećer.

Zagrijati ulje u većoj tavi pa na njemu propržiti meso. Kad dobije lijepu boju, izvaditi ga na ubrus.

U istoj tavi kratko ispržite povrće, đumbir, češnjak i prelijte tekućinom iz čaše. Zatim kratko prokuhajte.

Dodati kikiriki neposredno pred služenje.

Poslužiti uz kuhanu rižu.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!