Odličan prijedlog za ručak.
Sastojci
(za 4 osobe)
– 600 g pilećeg bijelog mesa
– 1 jaje
– 2 žlice gustina
– 4 žlice umaka od soje
– 1 vezica zelenih grančica celera
– 1 mladi luk
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 2 žlice bijelog vina
– 1 žlica vinskog octa
– 2 žlice šećera
– 1/2 žličice đumbira
– 1 šalica prženog kikirikija
– ulje
Priprema
Meso isjeći na manje komade, osušiti ubrusom.
Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom žlicom gustina pa dodati dvije žlice umaka od soje i sve dobro promiješati.
Ostaviti da odstoji bar pola sata.
Isjeckajte celer, luk i paprike.
U čaši pomiješati jedan decilitar hladne vode, žlicu gustina, dvije žlice umaka od soje, vino, ocat i šećer.
Zagrijati ulje u većoj tavi pa na njemu propržiti meso. Kad dobije lijepu boju, izvaditi ga na ubrus.
U istoj tavi kratko ispržite povrće, đumbir, češnjak i prelijte tekućinom iz čaše. Zatim kratko prokuhajte.
Dodati kikiriki neposredno pred služenje.
Poslužiti uz kuhanu rižu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!