Četiri načina uštede energije pri kuhanju

Lifestyle 22. kol 202211:57 0 komentara
kuhanje, luk, kuhinja, lonac, ljubičasti luk, mrkva, hrana
Unsplash

Tročlano kućanstvo godišnje troši oko 11 posto energije na kuhanje, a postoji nekoliko trikova za uštedu energije u kuhinji, piše njemačka novinska agencija dpa.

Za početak, ako se koristi poklopac, toplina ne može izaći iz lonca. To je tri puta učinkovitije od kuhanja bez poklopca, a i hrana će se brže zagrijati.

Energija se može uštedjeti i tako da se izaberu lonac i tava čiji radijusi odgovaraju veličini kola. Radijus posuđa može čak biti i nešto veći.

Dodatno, novac i energija mogu se uštedjeti i ako se u lonac natoči samo potrebna količina vode jer to ubrzava proces zagrijavanja i tako smanjuje potrošnja vode i energije, piše agencija dpa.

Kampanja njemačke vlade naglašavala je kako se jaja i povrće mogu kuhati u samo 2 centimetra vode – drugim riječima, bez da su prekriveni vodom. Tako se može uštediti 10 eura godišnje.

Posljednji savjet je za ljubitelje tjestenine – stavite je u lonac dok je voda još hladna. Tako će tjestenina biti brže gotova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!