Jeste li znali da je avokado najkremastiji – pečen?

Lifestyle 15. lis 202406:53 0 komentara
Shutterstock

Avokado je jedan od onih sastojaka za koje nikada nećete požaliti što ih imate u kuhinji zahvaljujući njihovoj svestranosti. Možete ih zgnječiti za brzi guacamole s čipsom ili napraviti klasični tost s avokadom za užinu.

Ali jeste li znali da se može i peći?

Mogu dodati suptilnu kremastost sendvičima i hamburgerima ili se mogu dodati žitaricama za dodatnu masnoću i okus. Oni su i pomalo i tajno oružje za pečenje. Naime, umjesto maslacem, pecivo lako možete zamijeniti – avokadom.

Međutim, ako ne pečete avokado, ne iskorištavate puni potencijalni svog omiljenog sastojka. Mnogi ne znaju, ali nekoliko minuta u pećnici još više pojačava kremastost avokada.

Ne predlažemo da ispečete avokado prije nego što ga dodate svojim tacosima ili salatama — to bi vjerojatno rezultiralo kašastim i smeđim komadima, prenosi Mashed.

Uzmite svoje omiljene okuse guacamolea i prelijte zapečeni avokado lukom, rajčicama, korijanderom i malo soka od limete.

Ili, ako volite sushi s avokadom, dodajte pečene alge i dimljeni losos.

Savjeti za pečenje avokada

Oblik avokada i njegova odkoštena sredina čine ga savršenom posudom za gotovo sve nadjeve. Kora u biti služi kao gotova zdjela za sve vaše okuse.

Prerežite avokado na pola, izvadite košticu i položite ga korom prema dolje. Zatim napunite “avokado zdjelu” s dodacima po izboru. Ako ste zabrinuti zbog toga što će se polovice otkotrljati na jednu stranu, stavite ih na naboranu foliju da ostanu na svom mjestu ili odrežite mali dio s donje strane avokada za ravniju podlogu.

Jedina stvar koju trebate imati na umu je da, budući da ne želite peći avokado predugo (obično je potrebno oko 8 do 12 minuta, ovisno o zrelosti), ne želite preljev kojem trebaju sati da se ispeče.

Stvari poput mesa ili povrća za koje je potrebno puno vremena treba prethodno skuhati prije nego što se stave na pečeni avokado. Također je vrijedno napomenuti da mu pečenje zapravo može pomoći brže sazrijeti, tako da ovu tehniku ​​ne želite isprobati s avokadom koji je već premekan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!