Mnogi rajčice drže na niskim temperaturama kako bi ih zaštitili od muha, brzog kvarenja i vrućine, no postoji još jedan trik kako bi vam rajčice što dulje ostale svježe.
Kako vrijeme ide, rajčice dalje sazrijevaju
Bez obzira planiramo li ih dodati u salate, sendviče ili umak često nam se dogodi da kupimo previše rajčica. Zato su nam uvijek potrebni savjeti kako da nam rajčice što dulje traju, prenosi krstarica.
Naravno, kako dani prolaze, voće dalje sazrijeva, stoga odložite rajčice sa stabljikom prema dolje.
Kada ga tako odlažete, zrak neće tako lako cirkulirati oko stabljike, što razlog zašto će vam rajčice dulje trajati.
Izvadite rajčice na vrijeme izvan hladnjaka
Isto pravilo vrijedi ako rajčice držite na kuhinjskom pultu na sobnoj temperaturi, čime će zadržati čvrstinu i slatkoću.
Također, peteljku možete zalijepiti i s malo ljepljive trake, jer se time postiže isti efekt kao kada se rajčica drži s peteljkom prema dolje – stvara se barijera koja sprječava bakterije i plijesan da prodru u plod.
Također, za finiji okus, ne zaboravite da rajčice izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena prije jela.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!