Borba s nakupljanjem kamenca u vašem kuhalu za vodu može biti noćna mora, pogotovo ako živite u području s tvrdom vodom zbog koje kamenac može biti još izraženiji.
I dok biste mogli doći u iskušenje da izbacite pouzdani bijeli ocat ili iscijedite malo limuna u uređaj kako biste lakše očistili kamenac, jedan stručnjak tvrdi da biste trebali koristiti nešto sasvim drugo, piše Mirror.
Stručnjak za čišćenje i uređaje rekao je da iako će korištenje prirodnih sastojaka za čišćenje dati neke rezultate ako se pravilno koriste, najbolje je koristiti namjensko sredstvo za uklanjanje kamenca – jer je upute lako slijediti i tako nećete riskirati.
Koliko je često potrebno čišćenje?
Prema stručnjaku iz marke kućanskih aparata Russellu Hobbsu, također biste trebali nastojati ukloniti kamenac iz kuhala za vodu jednom mjesečno ako živite u području s tvrdom vodom, dok ljudi s mekom vodom to neće morati činiti toliko često.
Uklanjanje kamenca iz kuhala za vodu važan je postupak jer kuhalo za vodu puno kamenca neće raditi tako učinkovito kao čisto – što bi moglo utjecati na vaše račune za energiju jer će kuhalu trebati više vremena da prokuha.
“Najbolji način da osigurate da vaše kuhalo za vodu radi učinkovito je da redovito uklanjate kamenac – ako je uređaj pun kamenca, troši više energije da prokuha istu količinu vode – i da prokuha samo količinu vode koja vam je potrebna, rekao je stručnjak.
Filtriranje vode
A na pitanje o stručnjacima za čišćenje koji predlažu korištenje limuna ili bijelog octa za otapanje kamenca, objasnili su: “Da, te metode funkcioniraju (s hladnom vodom, bez zagrijavanja), međutim u Russell Hobbsu uvijek smo ljude usmjeravali na sredstvo za uklanjanje kamenca”, rekao je stručnjak.
Kako bi se prije svega smanjilo nakupljanje kamenca, stručnjak je predložio filtriranje vode prije nego što je stavite u kuhalo za vodu – iako ćete i dalje morati redovito uklanjati kamenac iz kuhala za vodu kako bi održao najbolji mogući rad.
Dodali su: “Osim što smanjuje energetsku učinkovitost, kamenac će vaše kuhalo za vodu učiniti bučnijim jer hrapavija površina povećava pucanje mjehurića koje čujete tijekom zagrijavanja, a da ne spominjemo okus, tako da je uklanjanje kamenca sjajna sveobuhvatna stvar koju možete napraviti za svoje kuhalo”.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!