Oglas

Držite li ovo voće u hladnjaku? Ispušta plin zbog kojeg se druge namirnice brže kvare

author
N1 Info
16. srp. 2024. 06:42
LIMUNI, BANANE, VOĆE, KRUŠKE, ŠIPAK, KIVI
Stefan Schweihofer from Pixabay | Stefan Schweihofer from Pixabay

Mnogi ljudi nisu svjesni da određeno voće tijekom sazrijevanja može proizvesti plin koji se zove etilen. Riječ je o plinu koji može uzrokovati brže kvarenje drugih namirnica u vašem hladnjaku.

Oglas

Većina proizvoda u vašem hladnjaku ispustit će nešto etilena dok sazrijeva. Dakle, općenito je mudro paziti na sve namirnice, za koje se čini da se počinju kvariti i odvojiti ih od svježe hrane.

Namirnice poput rajčica, banana, avokada i jabuka mogu se držati na hladnom mjestu izvan hladnjaka, čime se smanjuje potencijalno nakupljanje etilena oko drugih namirnica.
Kako biste sačuvali njihovu svježinu, čuvajte ih na ravnoj površini, a ne u zdjeli za voće. Zdjele za voće pomažu pri širenju etilena i dovode do bržeg kvarenja hrane.

Zeleno povrće kao što su brokula, kupus, krastavci i zelena salata, idealno bi trebalo čuvati odvojeno od voća koje ispušta puno etilena. Šparoge, cvjetača i patlidžan također mogu početi venuti i kvariti se ako ih držite u istoj ladici sa voćem koje ispušta etilen, piše Express.

Popis voća koje proizvodi najveće količine etilena



  • Jabuke

  • Avokado

  • Banane

  • Grožđe

  • Dinja

  • Marakuja

  • Kivi

  • Breskve

  • Kruške

  • Paprike

  • Rajčice


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama