Držite li ovo voće u hladnjaku? Ispušta plin zbog kojeg se druge namirnice brže kvare

Lifestyle 16. srp 202406:42 0 komentara
Držite li ovo voće u hladnjaku? Ispušta plin zbog kojeg se druge namirnice brže kvare.
Stefan Schweihofer from Pixabay

Mnogi ljudi nisu svjesni da određeno voće tijekom sazrijevanja može proizvesti plin koji se zove etilen. Riječ je o plinu koji može uzrokovati brže kvarenje drugih namirnica u vašem hladnjaku.

Većina proizvoda u vašem hladnjaku ispustit će nešto etilena dok sazrijeva. Dakle, općenito je mudro paziti na sve namirnice, za koje se čini da se počinju kvariti i odvojiti ih od svježe hrane.

Namirnice poput rajčica, banana, avokada i jabuka mogu se držati na hladnom mjestu izvan hladnjaka, čime se smanjuje potencijalno nakupljanje etilena oko drugih namirnica.

Kako biste sačuvali njihovu svježinu, čuvajte ih na ravnoj površini, a ne u zdjeli za voće. Zdjele za voće pomažu pri širenju etilena i dovode do bržeg kvarenja hrane.

Zeleno povrće kao što su brokula, kupus, krastavci i zelena salata, idealno bi trebalo čuvati odvojeno od voća koje ispušta puno etilena. Šparoge, cvjetača i patlidžan također mogu početi venuti i kvariti se ako ih držite u istoj ladici sa voćem koje ispušta etilen, piše Express.

Popis voća koje proizvodi najveće količine etilena

  • Jabuke
  • Avokado
  • Banane
  • Grožđe
  • Dinja
  • Marakuja
  • Kivi
  • Breskve
  • Kruške
  • Paprike
  • Rajčice

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!